Ona u svetu muškaraca

 

___________________________________________________________________________

 

 

"Ona u svetu muškaraca"

 

 

Ovo je serijal emisija koji će predstaviti uspešne žene u tom i takvom svetu, koji nekad zaista izgleda da pripada "jačem" polu. Koliko ima istine u toj konstataciji, reći će one same, na osnovu ličnog iskustva, a pored toga predstaviće sve ono što karakteriše njihovu ličnost, profesionalnu afirmaciju, interesovanja itd.

 

___________________________________________________________________________

 

Gordana Čomić:Za izgradnju demokratije moraš imati mnogo više digniteta, nego za revoluciju

 

 

 

 

 

Gordana Ćomić, rođena Novosađanka, potpredsednica je Narodne skupštine, aktivistkinja ženskog pokreta i “Ženske političke mreže”. Predsednica je Foruma žena i član Predsedništva DS. Po zanimanju je diplomirana fizičarka i upravo je to profesija koju je zamišljala kao svoje životno opredeljenje.
- Fizika je najbolja nauka, a razlika između fizičara i svih onih koji takođe smatraju da se bave nečim važnim, je ta što fizika to može i da dokaže, kaže Gordana Čomić.

U svet politike se uključila devedesetih, a za demokratsko društvo kaže da je najkonfliktnije i da smisao postojanja demokratije nije da bi se rešili konlikti, već da bi rešavala konflikte.

 

...opširnije - VIDEO

 

B. Balaban

 

____________________________________________________________________________

 

 

Prof. dr Danica Drakulić

 

 


Profesor dr Danicu Drakulić, nakon školovanja u Drnišu i Šibeniku, posle završene gimnazije privlačile su psihologija i književnost. Prostor tadašnje Jugoslavije, kaže, pružao je široke mogućnosti izbora, kada su univerzitetski centri u pitanju. Razmišljala je o studiranju u Splitu, Zagrebu, Podgorici, a onda izabrala Suboticu. Iako su je fascinirali književnost i psihologija, profesiju kojoj je podarila sebe, nije birala ona, već je ta profesija izabrala nju. Političkim angažovanjem ostvaruje svoju misiju, kao akademski obrazovanog građanina, čija je, kako smatra, dužnost da utiče na poboljšanje svih aspekata društvenih prilika u zemlji.

 

...opširnije – VIDEO

 

B. Balaban

 

______________________________________________________________________

 

 

Nada Bodrožić - VIDEO

 

 

 

 

B. Balaban

 

____________________________________________________________________________

 

 

 

Zlata Maksimović

 

 

Diplomirani ekonomista, a u svetu automobila se našla slučajno. I pored ličnih pehova na početku vozačke karijere, smatra da uparkiravanje nije nepremostiv problem lepšem polu. Kao roditelj je krajnje liberalna i ne praktikuje kažnjavanje, jer ne istrajava u strogosti. Novac ne smatra merilom vrednosti. Imala je veliku želju da nauči igrati tennis, a nedostaju joj trenuci mentalne relaksacije uz šoljicu kafe sa dragim prijateljima. / VIDEO

 

B. Balaban

 

_____________________________________________

 

 

 

Sanja Bunford

 

Sa šesnaet godina se zapošljava i nakon šest godina rada u medijima uspeva da se oslobodi te "ovisnosti", u ime onog što je tad, na jednoj važnoj prekretnici zacrtala kao svoj cilj. U svetu muškaraca se ni malo ne oseća ugroženom, već smatra da taj svet podjednako pripada onima koji ga žele osvojiti. Savršenstvo je za nju harmonija, pre svega i u svakom smislu. "Tao marketing" je napisala bez ambicije da to postane udžbenik marketinga, ali bi on to zaista mogao biti budućim menadžerima, a korisno štivo preduzetnicima. U slobodno vreme piše, slika, bavi se volonterskim radom i trudi se da bude dobra mama.VIDEO

 

B. Balaban

 

_____________________________________________

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE