Mladi

 

 

 

 

08.09.2017.

 

U Subotici otvoren Infostud hub

 

 

U centru Subotice uz podršku i zajednički rad Infostud grupe i organizacije Startit, otvoren je Infostud hub, sa ciljem da ovo bude coworking prostor, edukativni centar i mesto gde će se okupljati svi koji su zainteresovani za IT sektor, razvijati preduzetništvo i razmenjivati ideje.


 

 

 

 

 

Cilj Infostud hub centra je da pre svega okupi mlade ljude, informiše ih i edukuje o upotrebi novih tehnologija i da im pomogne da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, u cilju povećanja zaposlenosti i motivacije mladih da pokrenu svoje tehnološke firme u Subotici i okolini.
- Mi ćemo im pružiti logističku i mentorsku podršku, tim pre što je Infostud nastao pre 17godina, u vreme kada je bilo teško pronaći pozitivne primere poslovnog razvoja i podršku. Infostud je potekao „iz garaže“, razvio nacionalni biznis i postao kompanija sa 160 zaposlenih. Kao neko ko je prošao put od nule, želimo da pomognemo drugima da imaju manje trnovit put. Infostud Hub je otvoreno mesto za sve pojedince, timove, studente, freelencere, i sve druge koji imaju želju i volju da jačaju IT scenu Subotice. Pozivamo i druge kompanije i obrazovne institucije da nam se pridruže i pomognu rast IT scene u našem gradu, rekao je jedan od osnivača i direktora Infostud grupe, Branimir Gajić.

 

Infostud hub već tokom septembra priprema program sa različitim temama, besplatne kurseve programiranja za decu i izradu sajtova za nezaposlene.

 

Infostud hub prostor imaće 24 mesta za coworking, 5 sala za sastanke, salu za organizovanje predavanja kapaciteta do 60 ljudi, a u sklopu Infostud Hub-a, biće i Startit Centar Subotica, koji će omogućiti i realizovati radionice, seminare, predavanja koja će doprineti razvoju pojedinaca, kao i celokupne IT zajednice.

 

B. Balaban

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE