Mladi

 

 

 

 

02.09.2017.

 

Održan Prvi subotički polumaraton

 

 

Na Prvom subotičkom polumaratonu učestvovalo je preko 530 trkača iz zemlje i inostranstva, a najbolji u trci na 21 kilometar bio je Ivan Miškeljin koji je ovu dužinu istrčao za 1 sat,18 minuta i 38 sekundi. U kategororiji žena, prvoplasirana je bila Nora Sabo. Na stazi "Trke zadovoljstva" najbolji su bili Adrian Malagurski i Katarina Pohlod.

 

 

 

 

 

- Prvi put sam u Subotici i prvi je put da ovde trčim. Bilo je odlično i oduševljen sam koliko ovaj grad ima zelenila, pa iako je bilo vruće, ovoliko krošnji i drveća mi je olakšalo trku. Verujem da će ova sportska manifestacija postati dugogodišnja tradicija, rekao je Ivan Miškeljin.

 

- Subotica itekako ima šta da ponudi učesnicima polumaratona kao i drugih trka, rekao je član Organizacionog odbora Balint Pastor, s obzirom da je staza "Trke kroz istoriju" predstavila svim učesnicima subotičku arhitekturu i nadaleko čuvenu subotičku secesiju.

 

Medalje su dodeljene svim učesnicima trke, a dodelila ih je Promoterka trke košarkašica Nataša Kovačević.

 

Prvi subotički polumaraton je organizovalo Sportsko udruženje "Horizont", a podržala lokalna samouprava u okviru proslave Dana grada.

- Ovo je veliki dan za Suboticu. Svi koji ste danas u našem gradu i učestvujete u polumaratonu i trkama, ušli ste u istoriju Subotice, rekla je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika.

 

D. Bicok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE