Mladi

 

 

 

 

20.08.2017.

 

Valentino Kujundžić: U svakom matematičkom zadatku postoji logika koja je svugde primenjiva

 

 

Valentino Kujundžić je petnaestogodišnjak iz Subotice, koji uskoro započinje srednjoškolsko obrazovanje u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, na prirodno-matematičkom smeru. Nakon osmogodišnjeg školovanja, brojnih osvojenih nagrada i diploma na takmičenjima iz matematike, fizike i engleskog jezika, ponos je roditelja, nastavnika, ali i Subotice, čije je ime predstavljao uvek u najlepšem svetlu.

 

 

 

 

Valentino je treće, najmlađe dete Antuna i Marije Kujundžić, ali uprkos uverenju da su najmlađa deca - najraznaženija, Valentino je vrlo rano spoznao teret odgovornosti. Uporedo uz sticanje znanja, od ranog detinjstva je zajedno sa ocem pomagao u zdravstvenom oporavku obolele majke. Iz situacije, koju bi mnogi koristili kao validno opravdanje za neuspeh, Valentino je nizao pobedu, za pobedom, usavršavajući svoje znanje i proširujući polje interesovanja.

 

Pored uspešnih učešća na takmičenjima iz engleskog jezika, zainteresovao se i za druge jezike, te pored redovnog školovanja pohađa časove nemačkog i ruskog jezika.

 

Ne zapostavlja ni ljubav prema muzici, svira gitaru, a želja mu je dalje sticanje znanja i usavršavanje obrazovanja. Učesnik je brojnih naučnih kampova, gde posebno ističe Istraživačku stanicu Petnica, kao organizaciju sa međunarodnom reputacijom.

 

O matematici, koja je često među najneomiljenijim predmetima, Valentino kaže da u svakom matematičkom zadatku postoji logika koja je svugde primenjiva, u svim nastavnim predmetima, pa tako i u životu.

 

A, logično je da će se niz Valentinovih pobeda, diploma i priznanja nastaviti i da njegove najuspešnije godine tek dolaze.

 

opširnije - VIDEO

 

B. Balaban

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE