Mladi

 

 

 

07.10.2017.

 

Emocionalna pismenost, bes i agresija

 

 

Aleksandra Radulović Zelenika: Mlade privlači virtuelni svet, identifikuju se često sa nekim agresivnim uzorima i vrlo malo su fizički aktivni

 

 

 

 

Izazove današnjeg vremena mladi ljudi najčešće pronalaze u "trećem roditelju" - informatičkoj tehnologiji, kaže Aleksandra Radulović Zelenika, psihološkinja i edukantkinja na naprednom nivou REBT, iz Centra za lični razvoj "Spektrum".

 

Sa izazovima današnjeg vremena mladi se veoma teško nose, zbog toga što su oni u periodu odrastanja kada formiraju neki svoj identitet i postavljaju sebi pitanja: Ko sam ja? Da li vredim? Šta treba da radim? Mislim da su im nekako suženi vidici. Porodica se dosta gubi i roditelji su dosta zauzeti. Stoga su prepušteni sami sebi i to jeste jedan od problema i razloga zašto ih privlači virtuelni svet koji nameće nerealne uzore smatra Aleksandra Radulović Zelenika i dodaje da se mladi često identifikuju sa nekim agresivnim uzorima i vrlo malo su fizički aktivni.


 

opširnije VIDEO

 

B. Balaban

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE