Mladi

 

 

 

 

29.08.2017.

 

U subotu počinje 1. Subotički polumaraton

 

 

U okviru proslave Dana grada, u Subotici će se održati 1. Subotički polumaraton, na kom se za učešće prijavilo nekoliko stotina takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Australije i Norveške, koji će trčati trasom dugom 5, odnosno 21 kilometar, kroz centralne gradske ulice. Trka nosi naziv "Trka kroz istoriju". Početak trke je u 10,30 časova. Za najmlađe učesnike od 3 do 10 godina, u centru grada organizovana je"Trka zadovoljstva", dužine od 100 - 300m, u zavisnosti od uzrasta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

 

 

 

 

 

Zamenica gradonačelnika, Timeа Horvat je istakla da je ovo veoma značajna manifestacija za naš grad, jer njen međunarodni karakter, između ostalog ima za cilj promociju našeg grada u turističkom smislu. Zbog značaja ove manifestacije, ona je zamolila građane za razumevanje što će neke gradske ulice biti zatvorene.
- Građani treba da budu svesni da ćemo iz bezbednosnih razloga morati u fazama, od 10 -14 časova, zatvarati neke ulice u širem i užem centru grada, te ih molim za razumevanje, ali i da daju podršku jednoj prelepoj manifestaciji koja je od izuzetnog značaja za grad iz više razloga, rekla je Timeа Horvat.

 

Promoterke 1. Subotičkog polumaratona su bivša košarkašica Nataša Kovačević i državna rekorderka na 50 kilometara Nora Trklja koja kaže da je oduvek maštala da trči i u svom rodnom gradu.

- Zaista sam mnogo trka trčala, ali uvek sam maštala da jednu trku, trčim u svom gradu. Mogu da kažem da je Subotica dobila sportsku manifestaciju kakvu zaista zaslužuje. Slogan trke je "Trči kroz istoriju", a tračaće se kroz najuži centar grada, što daje posebnu draž, jer ćemo imati priliku da uživamo u lepotama Subotice, Takođe, naši gosti će imati zanimljivu turističku turu kroz naš grad. Ova trka će biti jedna od najslađih i najlepših trka u Srbiji, rekla je Nora Trklja.

 

Promoter trke je i narodni poslanik Balint Pastor, koji je i jedan od članova Organizacionog tima. On je izrazio uverenje da će ova sportska manifestacija prerasti u jednu od najvećih u istoriji grada.
- Očekujemo da ćemo u organizacionom smislu iz godine, u godinu biti sve bolji, a težimo ka tome da ova manifestacija u našem gradu jednog dana postane najatraktivija ulična trka u Srbiji, rekao je Balint Pastor i zamolio sugrađanje da budu dobri domaćini i svima koji dođu u naš grad pokažu sve njegove lepote i potencijal.

 

Ispred organizatora, sportskog udruženja "Horizont", Kristofor Bogdanić je pozvao sugrađane da u što većem broju podrže sportsku manifestaciju na koju Subotica treba da bude ponosna, a za sve učesnike su pripremljene medalje.

- Izradili smo specijalne medalje za sve učesnike maratona, a pored medalja u startnim paketima biće zvanična majica Subotičkog polumaratona, voda, voće čokoladice i magnezijum protiv upale mišića, rekao je Bogdanić i u ime organizatora obećao dobru
žurku, za šta su predviđena tri punkta sa muzikom: u centru grada, na Prozivci i Radijalcu.

 

Prijavni centar će biti otvoren u nekadašnjem Domu vojske, u petak od 16 do 22 časa, a u subotu od 7 do 10 časova.

 

Prvi Subotički polumaraton podržao je Grad Subotica, javna i javno-komunalna preduzeća i brojni sponzori.

 

D. Bicok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE