Mladi

 

 

 

01.07.2017.

 

Informisanje mladih

 

 

Koliko smo informisani? Kakve informacije nam nude mediji?

 

 

 

 

DJ RIVO (Božo Marjanović)

 

- Smatram da sam nedevoljno informisan jer je danas nemoguće doći do potpuno pouzdanih informacija. Većinu informacija dobijam preko interneta, dok televizor retko gledam i novine jos ređe čitam. U medije skoro pa i nemam poverenja, jer su više puta dokazale da daju lažne informacije. Mislim da mediji ne bi trebali da daju ljudima lažne informacije, samo da bi se novine što više prodavale i čitale.

 

 

Nora Stanić

 

Sebe ne smatram previse informisanom osobom jer ne čitam novine i ne gledam televizor. Ne verujem medijima, jer mislim da ne prenose uvek verno informacije, nego onako kako im kažu, ili preuveličavaju kako bi privukli pažnju i gledanost.

 

 

Anja Mutabžija

 

Do pre par godina sam sebe smatrala izuzetno neinformisanom osobom, ali sada mislim da sam se malo poboljšala i da sam toliko-koliko informisana, o nekim važnijim dešavanjima u svetu. Ali kada je umetnost u pitanju i arhiktetura kao posebna delatnost, volim da se informišem gde god i kad god imam priliku za to.
Volim da pratim različite internet stranice prestižnih časopisa iz oblasti dizajna projektovanja. Ali, kada su u pitanju sport, politika i druge oblasti svakodnevnog života ne mogu da kažem da imam neki pisani izvor informacija. Uglavnom se oslanjam na ono što čujem od društva i u krugu porodice.
Ne oslanjam se previše na medije, ali ne mogu da kažem da im uopšte ne verujem. jer nemam dodira sa njima.
Mladim ljudima treba priložiti što je više moguće informacija i iz što više različitih oblasti. Naravno, osoba će se više usmeriti ka onome, što nju, ili njega najviše zanima, ali svakako treba steći uvid u neke osnovne stvari i formirati određenu sliku. MIslim da su zato internet stranice u prednosti, bar kada su mladi u pitanju.

 

D. Konstantinović

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE