Mladi

 

 

 

16.06.2017.

 

Subotički srednjoškolci - volonteri na prvom subotičkom polumaratonu

 

 

U okviru pripreme za prvi polumaraton u Subotici, u Gimnaziji "Svetozar Marković", održan je edukativni sastanaka sa budućim volonterima.

 

 

 

 

Za vreme održavanja polumaratona koji će se održati 2. septembra, na stazi dužine od 21 kilometra, kao i trke za rekreativce, na stazi od pet kilometara, učestvovaće preko 200 volontera, od čega su 130 subotički gimnazijalci.

- Volonteri će duž trase polumaratona usmeravati trkače na pravi put. Bodriće ih, navijati i ponašati se kao domaćini. Deliće vodu trkačima na, za tu svrhu predviđenim stanicama i pomoći im da završe polumaraton na što bolji način, rekao je Nenad Bogar, ispred Sportskog udrženja Horizont.

 

Organizatori kažu da bi za prvu organizaciju polumartona u Subotici, bili zadovoljni sa učešćem od 500 polumaratonaca.
- Danas, dva i po meseca pre početka trke, imamo oko 200 prijavljenih učesnika, što je dobar pokazatelj da možemo dostići zacrtanu brojku. Ljudi iz cele Srbije se prijavljuju, a tu su i takmičari iz regiona. Nadamo se da će ih biti još više - rekao je Kristifor Bogdanić, predsednik Sportskog udrženja Horizont.

 

D. Konstantinović

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE