Ekologija

 

ekologija, cekor, zeleni osijek, eko tacke, eko ostrva, zelena ostrva, selektiranje otpada, reciklaza

 

 

Osnovana Radna grupa za poglavlje 27

 

 

U Beogradu je 8. oktobra održana Osnivačka sednica Radne grupe za poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promene, u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.Sastanak je organizovao Centar za ekologiju i održivi razvoj iz Subotice uz podršku Evropskog pokreta u Srbiji.

 

 

 

 

 

Organizacije civilnog društva kroz Radnu grupu za Poglavlje 27 će imati priliku da se u okviru Nacionalnog konventa kao platforme aktivnije uključe u proces pregovora, kako bi se osigurala transparentnost procesa i ostvarili željeni rezultati.

Eksplanatorni skrining za ovo poglavlje održan je u Briselu od 15-19 septembra 2014. godine. Životna sredina je poglavlje koje je jedno od najobimnijih, najskupljih, zahteva najviše institucionalnog povezivanja, tehnički najkompleksnije, sa vrlo zahtevnim statističkim podacima i vrlo osetljivim informacijama, a čine ga sledeće podoblasti: horizontalno zakonodavstvo, kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, kvalitet voda, zaštita prirode, industrijsko zagađenje i upravljanje rizikom, hemikalije, buka.

Bilateralni skrining se očekuje u novembru 2014, izveštaj sa skrininga avgusta 2015, a otvaranje Poglavlja 27 za pregovore se očekuje krajem 2015.godine.

 

...opširnije - VIDEO

 

_________________________________________________________________________________


 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE