Ekologija

 

ekologija, cekor, zeleni osijek, eko tacke, eko ostrva, zelena ostrva, selektiranje otpada, reciklaza

 

 

Održan seminar “Izazovi korupcije u sektoru energetike u Srbiji i regionu”

 

 

Kovačica, 6.septembra - Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) Subotica, održao je u Kovačici dvodnevni seminar o izazovima korupcije u sektoru energetike u Srbiji i regionu.

 

 

 

 

 

Svrha seminara je da zainteresovanim novinarima i urednicima domaćih internet, elektronskih i štampanih medija pruži dodatne informacije o dugoročnim negativnim uticajima lošeg planiranja i upravljanja energetskim sektorom i ponudi mogućnost razmene iskustava o ovoj temi.

Poseban akcenat je stavljen na ulogu medija u prepoznavanju sistemskih uslova za korupciju i sprečavanje korupcije i drugih oblika zloupotreba u planiranju i sprovodjenju planova razvoja, što sve vodi dugoročnoj finansijskoj, tehnološkoj i ekološkoj neodrživosti energetskog sektora Srbije.

Na seminaru su kao govornici učestvovali g-dja Sonja Liht, direktor Beogradskog Fonda za politicku izuzetnost, doc. dr Vladimir Barovic, sa filozofskog fakulteta u Novom Sadu, ekspert za krizno novinarstvo, nacionalni i regionalni eskpert Svetske banke i UN za energetsku efikasnost i klimatske promene Aleksandar Kovačević i Zvezdan Kalmar iz CEKOR-a.

 

...opšpirnije reportaža sa seminara u produkciji OK Tv

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE