Ekologija

 

ekologija, cekor, zeleni osijek, eko tacke, eko ostrva, zelena ostrva, selektiranje otpada, reciklaza

 

 

Strategija daljinskog grejanja Subotice

 

 

Subotica, 27. juna - U organizaciji Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR), u Plavoj sali Gradske kuće održana je panel diskusija: “Strategija daljinskog grejanja Subotice”, sa ciljem afirmacije učešća javnosti u praćenju donošenja javne politike na lokalnom nivou i promociju energetske decentralizacije. Panel diskusija bi trebala da pomogne javnosti da shvati okolnosti donošenja odluke o mogućim planovima za odluku o investiciji u gasno, ili kogeneraciono postrojenje na biomasu koje bi u perspektivi snabdevalo daljinske potrošače toplovodnim sistemom.

 

 

 

 

 

CEKOR smatra da je trenutna situacija netransparentna. Srbija ulazi u nezgodnu situaciju zbog toga što je izložena posledicama projekta Južni tok i što je zavisna od stabilnosti isporuke gasa preko Ukrajine. Da li je pored već postojeće zavisnosti građana od gasa oportuno povećati zavisnost i na potrošače koji se greju preko toplane? To pitanje civilni sekor postavlja stručnjacima i kreatorima javnih politika.

 

...opširnije - VIDEO

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE