Ekologija

 

ekologija, cekor, zeleni osijek, eko tacke, eko ostrva, zelena ostrva, selektiranje otpada, reciklaza

 

 

 

21.04.2017.

 

CEKOR započeo aktivnosti u okviru obeležavanja Svetskog dana planete Zemlje

 

 

Povodom obeležavanja 22.aprila Svetskog dana planete Zemlje, Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) je subotičkim srednjoškolcima održao predavanja o zaštiti životne sredine, u okviru kojih su predstavljene dve veoma značajne teme: zaštita ugroženih životinja i upravljanje otpadom.

 

 

 

 

 

- Zaista je lepo videti da subotička omladina pozitivno reaguje, da su zainteresovani, aktivni i da imaju brojna pitanja, komentare i puno predznanja, kaže Nikola Perušić iz CEKOR-a.

 

U ovu akciju CEKOR je uključio i dve volonterke koje su svojim prezentacijama pojasnile načine na koje je moguće uticati na očuvanje ugroženih vrsta životinja, gde su po rečima diplomirane biološkinje Sanje Samardžić, među najugroženijima ptice, čija se brojnost može povećati izgradnjom staništa. O temi upravljanja otpadom, govorila je Barbara Kujundžić, ističući važnost selekcije otpada i veoma nizak stepen reciklaže.

 

CEKOR se priključio globalnoj akciji obeležavanja Svetskog dana planete Zemlje i na taj način što će organizovati konkurs koji će trajati od 22. aprila, do 5. juna, Dana zaštite životne sredine, na kom će učesnici imati priliku da podrže ekologiju i da se uključe u zaštitu životne sredine, a glavna nagrada će biti smartfon.

 

opširnije - VIDEO

 

B. Balaban

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE