Gradske teme

 

 

 

 

 

 

Sadržaj stranice je deo projekta "Vršnjačko nasilje - problem svih nas", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Grad Subotica.

 

 

25.12.2019.

 

Vršnjačko nasilje - problem svih nas

 

 

 

 

Prema podacima Centra za socijalni rad Grada Subotice, u toku 2018.godine, a prema rečima rukovodioca Službe za zaštitu dece i mladih, Vesne Margaretić, zaprimljeno je 211 prijava koje se odnose na decu, 116 prijava od škola da deca ne pohađaju redovno školu, 28 prijava od strane građana, srodnika, patronažne službe, da postoji sumnja da roditelji zanemaruju decu, 15 prijava vršanjačkog nasilja, 54 prijave nasilja u porodici gde su prisutna deca i 8 prijava od strane roditelja da se deca ponašaju neprimereno prema njima.

U toku 2019. godine ( do 25.11.2019.), zaprimljene su 352 prijave koje se odnose na decu, 152 prijave od škola da deca ne pohađaju nastavu redovno, 46 prijava građana, srodnika da roditelji zanemaruju decu, 22 prijave vršnjačkog nasilja, 91 prijava nasilja u porodici gde su prisutna deca i 10 prijava od strane roditelja koji se obraćaju za stručnu pomoć jer smatraju da nisu u mogućnosti da adekvatno reaguju na neprimereno ponašanje svoje dece prema njima.

 

Opširnije - VIDEO/ Vršnjačko nasilje - problem svih nas I deo / Vršnjačko nasilje - problem svih nas II deo

 

B. Balaban

 

 

 

____________________________________________________________________________

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE