Mladi

 

 

 

20.05.2017.

 

Phobos pobednik 36. Festivala Omladina

 

 

Beogradski metal bend Phobos pobednik je ovogodišnjeg Festivala Omladina, održanog u HKC "Bunjevačko kolo", u organizaciji subotičke Kancelarije za mlade. Kao nagradu osvojili su 20 sati snimanja u Studiu 11, nastup na dva festivala - Bedem Fest iz Nikšića i Selfest Selenča, kao i skulpturu u izradi subotičkog umetnika Arpad Slančika. Phobos čine: Stefan Šijaković, Milan Veselinović, Miroslav Veselinović, Boris Plivelić i Luka Trišić. Ovogodišnji Festivala Omladina okupio je oko 500 posetilaca.

 

 

 

 

 

Foto: KZM

 

Pobednički bend Phobos, nastao je 2012. godine i iste godine pobeđuje na Palilulskoj olimpijadi kulture, sledi učešće na Exit festivalu 2013. godine, pobeda na takmičenju Belgrade Demo Fest Live 2015.godine. Prošle godine bend je objavio dva singla: Microsaccade i Leap.

 

Pobednika festivala Omladina odabrao je žiri u sastavu: predstavnik grupe Artan Lili (Bojan Slačala) i E-play (Maja Cvetković), Vladimir Todorović (grupa Paniks, profesor gitare), Nevena Pejčić (pijanistkinja, studentkinja džez akademije u Beogradu) i Vladimir Grubor (Studio 11).
Organizatori festivala Omladina su odlučili da zbog visokog kvaliteta nagrade subotički bend - Iz principa, snimanjem dve pesme u Studio 11 kao i organizaciju koncerta u Subotici ispred HARD Booking-a za bendove Dogs in Cavala (Beograd) i Harvo Jay (Osijek).

 

Selektori ovogodišnjeg festivala, Aramand Mesaroš, Dejana Baltes i Dario Kostić, među 21 prijavom, odabrali su 8 bendova: „Slonz“ iz Šapca, „Eastock“ iz Užica, iz Beograda „Dogs in Kavala“ i „Phobos“, iz Subotice „Iz principa sekstet“ i „Sirius“, „Harvo Jay“ iz Osijeka i „Monoglitch“ iz Skoplja.

U revijalnom delu programa nastupili su beogradski bendovi "E-play" i "Artan Lili".

 

opširnije - VIDEO

 

opširnije - VIDEO 1

 

D. Konstantinović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: D. Konstantinović

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE