Mladi

 

 

 

02.10.2017.

 

Otvoren novoizgrađeni sportski teren sa tartan podlogom u OŠ"Jovan Mikić"

 

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, posetili su danas Osnovnu školu "Jovan Mikić" gde je zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Subotice, otvoren novoizgrađeni sportski teren sa tartan podlogom.

 

 

 

 

 

- Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i lokalnoj samoupravi, u okviru „Dečje nedelje“ u dvorištu naše škole otvaramo novi sportski teren, umesto dotrajalog i neupotrebljivog sportskog terena starog skoro 50 godina, izjavila je direktorka OŠ „Jovan Mikić“, Marija Milodanović.
Po njenim rečima teren će pored 483 učenika ove škole koristiti i rekreativci kojih u MZ "Kertvaroš" ima zaista mnogo.

 

Za izgradnju ovog terena Pokrajinska vlada je obezbedila 2 miliona dinara, a iz gradskog budžeta je izdvojeno 450.000 dinara.

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez je izjavio da su izgradnja sportske infrastrukture, adaptacija i rekonstrukcija sportskih terena jedan od prioriteta Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji je nakon rebalansa budžeta, u junu tekuće godine dodelio i sredstva za sanaciju poda fiskulturne sale u OŠ „Ivan Milutinović i za izgradnju otvorenog terena u subotičkoj Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“.

 

- Učenicima OŠ "Jovan Mikić" predajemo na upotrebu novi sportski teren sa tartan podlogom koji poboljšava kvalitet nastave fizičkog vaspitanja i smanjuje opasnost od povreda. Nakon rekonstrukcije fiskulturne sale u OŠ 'Sveti Sava" ovo je još jedan zajednički projekat Pokrajinske vlade i Grada Subotice, rekao je član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović i dodao da će već idućeg ponedeljka, građanima na upotrebu biti predat još jedan teren sa tartan podlogom u okviru Sportskog centra u Prvomajskoj ulici.

 

opširnije VIDEO

 

B. Balaban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE