Mladi

 

 

 

21.09.2017.

 

Željko Crnjaković: Posla ima, ako želimo nešto da naučimo

 

 

 

 

Koordinator Infostud hub i Startit centra u Subotici, Željko Crnjaković poručuje mladim ljudima da se pokrenu, a kako kaže "Posla ima, ako želimo nešto da naučimo". Jedno od mesta gde će se moći dodatno edukovati, ili bar zainteresovati za širi spektar oblasti je upravo novootvoreni prostor, u kom najavljuje niz korisnih i zanimljivih predavanja.

 

 

 

 

 

- Prilika ima. U današnje vreme je sve dostupno, posebno ako smo voljni da naučimo nešto. Frilensing se često poistovećuje sa zaradom ostvarenom "kliktanjem" najčešće na reklamne sadržaje. Nema ništa od toga, tu nema zarade. Većina toga su prevare. Posao na internetu nije vezan isključivo za usko stručne sfere. Ja sam dobar primer. Pre 4 godine sam ušao u frilensing, posle toga u preduzetništvo. Nisam programer, niti dizajner, što se smatra IT sferom u okviru koje se može baviti nekim poslovanjem. Danas se možete baviti frilensingom samo ako znate engleski, ako znate da pišete, ili da budete nekom virtualni asistent. Na primer, nekom u Kini. Oni to plaćaju kako nebi trošili vreme, s obzirom da je ono najdragocenije. Naravno, što ste stručniji, što više znate i izučite više oblasti, od virtuelnih asistenata, menadžera, marketing menadžera, do programera, dizajnera, analitičara, toliko ćete biti bolje plaćeni. Narvno da će onaj, ko samo unosi neke podatke u tabelu biti mnogo manje plaćen, od nekog programera. Ali, ono što ja želim poručiti ljudima je da moraju da se pokrenu. Mi smo tu da damo savet, kaže Željko Crnjaković.

 

opširnije VIDEO

 

B. Balaban

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj je deo projekta "Informisanje mladih", kog realizuje Udruženje Info - inicijativa, a kog je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

 

Video galerija


PREČICE