Gradske vesti

ARHIVA STRANICE

____________________________________________________________________________

 

 

13.10.2017.

 

Novi prostor Triglav osiguranja u Subotici

 

 

Novi prostor filijale Triglav osiguranja u Subotici, otvoren je večeras na adresi Matije Korvina 18a, a klijenti koji u novoj filijali zaključe polisu osiguranja nekretnine, ili pokretne imovine ostvariće popust od 20 procenata.

 

 

 

 

Triglav osiguranje u Subotici posluje od 2006. godine i po rečima predsednika Izvršnog odbora ove osiguravajuće kuće, Dragana Markovića, za sada pokriva 6 posto tržišta, a cilj je dosegnuti treće mesto nastavljajući politiku poslovanja koju karakteriše isplata štete u zakonskim rokovima, društveno odgovorno poslovanje, fokusiranost na segment edukacije, bilo kroz seminare, publikacije, stručne časopise, ali i široku paletu i fleksibilnost proizvoda i usluga.
- Nije bilo lako. Put je bio prilično trnovit. Morali smo prvo podići svest klijenata da usluge koje im nudimo posmatraju kao ulaganje, a ne kao trošak. Rizici koji postoje trenutno na tržištu sve su složeniji. Privreda i građani ne mogu te rizike preuzimati sami i potrebno je sve više predstavljati ponudu usluga osiguranja, koje su sve dostupnije, kaže Dragan Marković.

 

Nova subotička filijala Triglav osiguranja, četvrta je novootvorena u protekla 4 meseca. Radno vreme filijale je od 8 do 16 časova svakog radnog dana, a sve dodatne informacije se mogu doznati putem telefona: 024 694-550.

 

opširnije - VIDEO

 

B. Balaban

 

________________________________________________________________________________

 

 

Gerontološki centar


  

        

 

Maturanti 2010

 

 

Generacije subotičkih maturanata između perioda secesije do recesije, na prvoj važnoj životnoj raskrsnici, često obeleženoj maglovitim putokazima, motivisani različitim ciljevima, zaputili su se pravcem, kog su možda po prvi put u životu mogli nazvati svojim izborom. Neki od njih su proneli ime ovog grada širom dalekih meridijana, a drugi, neizgovorenom, ali čvrstom zakletvom, opredeljeni na vernost tornju Gradske kuće, prašnjavim ulicama "5. kvarta", vezani nevidljivim nitima uspomena, ostali su trajno prikovani za ovaj grad. Još jedna generacija maturanata će se naći u dilemi: Da li da trampi uspomene i ponekad iritirajući spokoj ove ravnice, tako snažno pritisnute nebeskim svodom, za sjaj neke daleke obećane zemlje, zapadno, severno, ili severozapadno od školskog dvorišta. A, možda bi ipak trebalo samo malo snage da se podigne nebo nad tom ravnicom, pa da ona počne da raste i otvori nove vedrije horizonte? Na pragu definitivne odluke kada se približava vreme za konačan odgovor na pitanje: Šta ću da budem kad porastem ? Ne, samo po pitanju profesionalnog opredeljenja, već u širem smislu kompletne ličnosti, možda bi trebalo poslušati utiske onih koji su tim putem već prošli.

Jednom kada primetite da sve češće koristite frazu: U MOJE VREME, neće to biti znak da ste podigli belu zastavu kojom predajete utrku nekoj novoj, drugačijoj mladosti, niti da ste počeli zaboravljati. Naprotiv, kada prvi put izgovorite te reči, zatreperiće kao čarobna formula, zazveckati kao privezak sa ključa od riznice uspomena i sve će u trenu isplivati iz sivila zaborava, prepuno žagora sa velikog odmora, jasnijih i vedrijih boja. Prisećanje na nekad tako stroge profesore, postaje nekako toplije, a ti ljudi, tako dragi i mili. Dopustite slikama iz riznice sećanja da vas usmeravaju, uvek kada se budete, na pijaci, koncertu, ili ispred šaltera susretali sa drugarima iz treće klupe desno. Stajaćete možda sa različitih strana skupštinske govornice, imati različite vizije, navijati za različite fudbalske klubove. Nikad ne zaboravite da ste bili jednako zbunjeni i uplašeni kada ste krenuli različitim životnim putevima, koji su se opet nekako ukrstili tu ispred istog dispanzera gde ste doveli klince i klinceze na vakcinaciju, a dozvolite da srdačnost tih susreta vakciniše vas protiv svih emocija koje bi vas mogle sputati da budućim generacijama ostavite lepši i vedriji svet. Protiv svih neprijateljstava, odbranite se pruženom rukom pomirenja i osmehom koji ste tako lepo uvežbali nekada davno između dva kontrolna.

 

Izvor: Super-info.rs

 

 

 

SUBOTIČKI MATURANTI 2010 Utisci nekih bivših maturanata, a danas uglednih sugrađana. Njihovo prisećanje na te dane i saveti ovogodišnjim maturantima.

 

Galerija maturanata | Video snimak

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE