Ekologija

 

ekologija, cekor, zeleni osijek, eko tacke, eko ostrva, zelena ostrva, selektiranje otpada, reciklaza

 

 

12.06.2018.

 

Održana prezentacija „Poglavlje 27 u Srbiji: Izveštaj o (ne)napretku”

 

 

 

 

Predstavnici Koalicije 27, održali su prezentaciju izveštaja „Poglavlje 27 u Srbiji: Izveštaj o (ne)napretku”, na osnovu kog zaključuju da stanje životne sredine u Srbiji u svim aspektima zahteva ulaganje daleko više sredstava, a samim tim i više političke volje.

 

 

 

 

 

Najnoviji “Izveštaj iz senke” Koalicije 27, koja prati i objavljuje kritički osvrt na napredak Srbije u pripremama za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji u delu koji se odnosi na Poglavlje 27, to jest životnu sredinu, peti je u nizu, a ispred neformalne grupe ekoloških organizacija Koalicije 27, predstavila ga je direktorka Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) iz Subotice, Nataša Đereg. Ona je posebno istakla problem netransparentnosti trošenja sredstava koja se slivaju u budžet od ekoloških taksi koje plaćaju zagađivači, a koja se ne koriste u skladu sa namenom.

 

Na današnjem skupu takođe je predstavljen zajednički projekat kog Udruženje TERRA’S realizuje sa Mladim istraživačima Srbije u okviru "Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine (CSOnnect)" Regionalnog centra za životnu sredinu, Kancelarije u Beogradu.

 

VIDEO

 

B. Balaban

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE