Ekologija

 

ekologija, cekor, zeleni osijek, eko tacke, eko ostrva, zelena ostrva, selektiranje otpada, reciklaza

 

 

25.05.2018.

 

Održan okrugli sto o Nacrtu lokalnog plana upravljanja otpadom

 

 

 

 

Na osnovu usvojenog ažuriranog Regionalnog plana upravljanja otpadom za opštine Suboticu, Sentu, Kanjižu, Čoku, Mali Iđoš i Bačku Topolu, koji nije bio na javnoj raspravi, Grad Subotica je izradio Nacrt lokalnog plana upravljanja otpadom za teritoriju Grada Subotice za period od 2018. do 2028. godine. S obzirom da Gradska uprava Subotica nije planirala javnu prezentaciju, Regionalni Arhus centar Subotica i Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR), organizovali su okrugli sto na kom su građani, predstavnici stručne javnosti, upravitelja zgrada, mesnih zajednica, javno - komunalnih preduzeća, operatera, civilnog sektora, relevantnih institucija i kompanija, imali priliku izneti primedbe i predloge koji će biti prosleđeni Gradskoj upravi, Službi za zaštitu životne sredine.

 

 

 

 

 

Nacrt lokalnog plana upravljanja otpadom za teritoriju Grada Subotice za period od 2018. do 2028. godine je na javnom uvidu 20 radnih dana, zaključno sa 1. junom 2018. godine, a može se preuzeti na:
http://www.subotica.rs/documents/zivotna_sredina/Dokumenti/LPUO-2018-nacrt-javni-uvid.pdf.

 

Današnji skup su realizovali Regionalni Arhus centar Subotica uz podršku Misije OEBS u Srbiji i Centar za ekologiju i održivi razvoj CEKOR, preko "Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine (CSOnnect)" Regionalnog centra za životnu sredinu, Kancelarije u Beogradu.


 

VIDEO

 

B. Balaban

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE