Ekologija

 

ekologija, cekor, zeleni osijek, eko tacke, eko ostrva, zelena ostrva, selektiranje otpada, reciklaza

 

 

19.04.2018.

 

CEKOR predavanjem obeležio Dana planete Zemlje

 

 

Situacija na planu životne sredine u Srbiji i Evropi, izazovi pregovaračkog poglavlja 27 i preporuke o svemu što svaki građanin može učiniti, a što bi doprinelo poboljšanju kvaliteta života sa aspekta ekologije i održivog razvoja, bile su teme današnjeg predavanja u organizaciji Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice i Centra za ekologiju i održivi razvoj.

 

 

 

 

 

- Srbija zaista zaostaje za svetom i Evropom, posebno u pogledu ekoloških standarda. Imamo mnogo nagomilanih problema iz prošlosti koje trebamo da rešimo. Takođe, prisutan je veliki nedostatak investicija u ovu oblast i nadamo se da će akcijama novouspostavljenog Ministarstva zaštite životne sredine i brzim koracima kojima napredujemo ka Evropi i poglavlje 27 bi moglo da dobije na značaju, a uz sredstva Evropske unije i sopstvena sredstva da dostignemo te standarde do 2030., ili 2040. godine, ali da bar zaista pokažemo naš čvrst stav da jednog dana budemo čista, bezbedna i održiva država, rekla je predsednica CEKOR, Nataša Đereg.

 

Predavanje je aktivnost CEKOR-a u okviru programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC), a finansira ga Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

 

VIDEO

 

B. Balaban

 

________________________________________________________________________________

 

 

 

Subotica Ekonomija, privreda, poljoprivreda, investicije, međunarodna saradnja, IPA programi, Evropski fondovi
Subotica Economy, business opportunity, agriculture, investments, international cooperation, IPA Programming, European Funds
Subotica Wirtschaft, Landwirtschaft, Investitionen, Europäischen Fonds,

Video galerija


PREČICE